شتابزدگی در ادغام وزارتخانه های صنعت و بازرگانی

ایده اولیه ادغام دو بخش صنعت و معدن با تجارت در یک وزارتخانه شتابزده و بدون توجه به نظام های حاکم در کشور بوده است

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در گفتگو با پایگاه خبری و تحلیلی اگزیم نیوز گفت ایده اولیه ادغام دو بخش صنعت و معدن با تجارت در یک وزارتخانه شتابزده و بدون توجه به نظام های حاکم در کشور بوده است. رضا پدیدار در ارتباط با جداسازی بخش تجارت از وزارت صنعت و معدن به اگزیم نیوز گفت: در حال حاضر با شرایطی در کشور حاکم است، ادغام فعالیت ها نمی تواند پاسخگوی نیاز جامعه باشد. در واقع ادغام وزارت صنعت و معدن با وزارت بازرگانی تنها براساس یک شتاب زدگی صرف صورت گرفت و این شتاب زدگی حاصل از انتفاعی است که از این وزارت خانه مورد انتظار جامعه است که باید منطبق بر اسناد بالادستی و سپس نیاز جامعه باشد.

این عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران توضیح داد: در اسناد بالادستی کشور تاکید بر آن است که برای دستیابی به بهره وری بالاتر در نظام حکومتی و نظارتی در بخش صنایع و بازرگانی باید از تجربه سایر کشورهای جهان استفاده کرده و تجربیات موفق را در کشور پیاده سازی نماییم. در واقع تجربه ادغام فعالیت ها در کشورهای اروپایی به دهه 1950 یا بعد از جنگ جهانی دوم می رسد در آن زمان در بسیاری از کشورهای اروپایی وزارت خانه یا دپارتمان هایی به نام  DTI یا Department of Trade and Industry  تشکیل شد و کشور ما نیز سعی در الگو برداری از این تجربه دارد.

وی در ادامه گفت: متاسفانه در کشور ما ادغام این دو وزارت خانه با شتاب زدگی و بدون توجه به نظام های فرهنگی، ارزشی، اعتقادی و رفتاری جامعه صورت گرفت. شاید در نگاه اول این تصور وجود داشت که با ادغام این دو وزارت خانه می توان صرفه جویی اقصادی برای جامعه بوجود آورد در حالیکه نتیجه برخلاف این انتظارها بود. نیروها و پست های سازمانی همان نیروها و پست ها بودند  و لذا یک درهم تنیدگی بوجود آمد.

پدیدار افزود: به نظر من در فرهنگ جامعه ایرانی هنوز کارهای گروهی و تشکلی و نیز کارهایی که در اثر انسجام چند گروه با هم باشند نتوانسته است بخوبی نتیجه دهد و لذا در حال حاضر بهتر است برنامه ریزی و اجرای صنعت را از بخش تجارت جدا نماییم. توجه به این نکته نیز الزامی است که نظام تجاری یک بخشی از خروجی نظام برنامه ریزی صنعتی ما را تشکیل می دهد در واقع بخش تجارت آن قسمت از خروجی برنامه ریزی در نظام صنعتی است که به ایجاد، بهره برداری و توسعه در بخش صنعت می پردازد.

کد خبر 2900

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 4 =